Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Συνάντηση ΕΣΚ με Νικόλα Παπαδόπουλο

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Κύπρου (ΕΣΚ) με επικεφαλής τον Πρόεδρο του, Γιώργο Φράγκο, είχαν σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νικόλα Παπαδόπουλο στον οποίο έθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δημοσιογραφικός κόσμος.

Κατά γενική ομολογία, είπε σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος, η κρίση που περάσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν άφησε αλώβητα τα Μέσα Ενημέρωσης και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι που ακούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις δικές τους εισηγήσεις για την στήριξη του δημοσιογραφικού επαγγέλματος.

Η ανεξάρτητη, έγκαιρη και έγκυρη δημοσιογραφία, είπε, αποτελεί μια από τις πιο βασικές αρχές πάνω στις οποίες εδράζεται ο δημοκρατικός διάλογος σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα. «Και γι αυτόν ακριβώς τον λόγο θέλω να στείλω το μήνυμα στην Ενωση Συντακτών αλλά και ευρύτερα στο δημοσιογραφικό επάγγελμα πως όλοι συμφωνούμε ότι είναι προς το συμφέρον της Πολιτείας, της κοινωνίας και της δημοσιογραφίας να μπορούν οι δημοσιογράφοι να λειτουργούν με ανεξαρτησία έτσι ώστε να ελέγχουν την εκτελεστική εξουσία αλλά και ευρύτερα να ενημερώνουν την κοινωνία των πολιτών», πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Ενωσης Συντακτών Γιώργος Φράγκου αφού ευχαρίστησε τον κ. Παπαδόπουλο, είπε ότι «έχουμε τι να διεκδικήσουμε, έχουμε τι ιδέες και τι εισηγήσεις να προτάξουμε σε όλους τους δυνητικούς διαχειριστές της εκτελεστικής εξουσίας,. Μια ευνομούμενη, μια σύγχρονη Πολιτεία οφείλει να έχει σωστά, ολοκληρωμένα και ελεύθερα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης».

Στηρίζοντας την δημοσιογραφική οικογένεια, συνέχισε, στηρίζουμε τον πλουραλισμό των απόψεων, στηρίζουμε την δημοκρατία.

«Ετσι πρέπει να το αντιμετωπίζουμε κι έτσι συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν, που να βοηθήσουν ούτως ώστε να ακούγεται η φωνή όλων καλύτερα γιατί όσο πιο ενημερωμένος είναι ο πολίτης πιο πολύ συμμέτοχος γίνεται στα δημοκρατικά θέσμια. Κι αυτός είναι ένας κοινός στόχος που συνδέει και τον πολιτικό και τον δημοσιογραφικό κόσμο και προς αυτόν τον στόχο θα στοχεύσουμε», συμπλήρωσε.

Σε υπόμνημα που επέδωσε στον κ. Παπαδόπουλο, η ΕΣΚ αναφέρει ότι αυτά που χρήζουν άμεσης προώθησης είναι η ολοκλήρωση του θεσμικού πλαισίου που διέπει την λειτουργία όλων των τύπων ΜΜΕ, έντυπων, ηλεκτρονικών και διαδικτυακών, με τρόπο που να διασφαλίζεται η ποιότητα, ο πλουραλισμός και η δεοντολογία, αλλά συνάμα να κατοχυρώνονται και τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Επίσης, άμεσης προώθησης χρήζει η κατοχύρωση του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, με την τήρηση και εποπτεία μίνιμουμ επαγγελματικών προτύπων, η ενίσχυση του Τύπου δια της καλλιέργειας αναγνωστικής κουλτούρας και φιλαναγνωσίας στις νεότερες γενιές, η αγορά και διάθεση έντυπου Τύπου για τα δημόσια Πανεπιστήμια και τα στρατόπεδα της Εθνικής Φρουράς, η παραχώρηση δωρεάν ετήσιων συνδρομών για έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ σε αρίστους μαθητές λυκειακού κύκλου, σε φοιτητές και στρατιώτες και η επιδότηση επιμορφωτικών μαθημάτων για δημοσιογράφους και άλλα επαγγελματικά στελέχη ΜΜΕ.

Ν. Παπαδόπουλος : Εμείς έχουμε σχέδιο για την διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων δανείων
——–

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως «εμείς έχουμε σχέδιο για την διαχείριση των μη εξυπηρετουμένων δανείων, η Κυβέρνηση δεν έχει σχέδιο». Το μόνο που μας λένε, σημείωσε, είναι να κάνουμε υπομονή και το πρόβλημα να λυθεί από μόνο του. Τέτοια προβλήματα, είπε, δεν λύνονται από μόνα τους, ιδιαίτερα όταν μια χώρα έχει να αντιμετωπίσει το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετώπισε οποιαδήποτε χώρα κατά αναλογία πληθυσμού στην παγκόσμια ιστορία των τραπεζών.

Σε δηλώσεις του στο εκλογικό του επιτελείο μετά από συνάντηση που είχε με την Ενωση Συντακτών Κύπρου, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σήμερα είδαμε τις ανακοινώσεις τόσο του Υπουργού Οικονομικών όσο και της Διοικήτριας της Κεντρικής Τράπεζας για τον τρόπο διαχείρισης των μη εξυπηρετουμένων δανείων.

«Από την μια, ο Υπουργός Οικονομικών ισχυρίζεται ότι οι αναδιαρθρώσεις των μη εξυπηρετουμένων δανείων προχωρούν κανονικά ενώ από την άλλη η Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και λέει πως σχεδόν τα μισά από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια είναι δάνεια που έχουν τερματιστεί και δεν μπορούν γι αυτόν τον λόγο πλέον να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση», σημείωσε.

«Εχουμε καταθέσει αυτή την εισήγηση εδώ και καιρό, την δημιουργία ενός φορέα διαχείρισης εξυπηρετούμενων δανείων στον οποία φορέα θα μεταφερθούν μια κρίσιμη μάζα μη εξυπηρετούμενων δανείων και με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε την Κυπριακή οικονομία, να συγκρατήσουμε την πτώση της αξίας των ακινήτων αλλά και όπως έγινε στην περίπτωση άλλων χωρών που λειτούργησαν παρόμοιους θεσμούς θα εξαναγκάσουμε με ειδικές συμφωνίες τις τράπεζες να διαγράψουν χρέη, να απαλλάξουν εγγυητές, να προστατεύσουμε την κύρια κατοικία και την μικρή επαγγελματική στέγη με συγκεκριμένα κριτήρια που θα καθοριστούν σε αυτές τις συμφωνίες», συμπλήρωσε.

comments

Tags:
loading...