Πειθαρχικά αδικήματα για τη διαρροή θεμάτων | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Πειθαρχικά αδικήματα για τη διαρροή θεμάτων

Ο Γεν. Ελεγκτής αναμένεται να στείλει τα ευρήματα στον Γεν. Εισαγγελέα

Πειθαρχικά αδικήματα φαίνεται εκ πρώτης όψεως ότι προκύπτουν από τα στοιχεία που συνελέγησαν, σχετικά με τις καταγγελίες που ακολούθησαν τη διαρροή θεμάτων πέντε γνωστικών αντικειμένων για τις εξετάσεις διορισμού των εκπαιδευτικών. Παράλληλα, με την ολοκλήρωση της έρευνας που διεξάγει ο Γενικός Ελεγκτής, αναμένεται να ενημερωθεί, ως συνήθη πρακτική, και ο Γενικός Εισαγγελέας. Δεν λένε να καταλαγιάσουν οι καταγγελίες σε βάρος της διαδικασίας της νέας μεταρρύθμισης των διορισμών, καθώς υποψήφιοι κάνουν λόγο για θέματα εκτός ύλης και θέματα δυσανάλογα για τον χρόνο που διέθεταν.

Από την πλευρά τους, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΑΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ, ζήτησαν σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου, την εξέταση της εγκυρότητας των εξετάσεων από τον Γενικό Εισαγγελέα, αλλά και τη συνολική διερεύνηση των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν από το περασμένο καλοκαίρι για το σύστημα διορισμού. Μάλιστα, οι οργανωμένοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν τη σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης για τη διεκπεραίωση του έργου και δεν αποκλείουν τη λήψη δυναμικών μέτρων σε περίπτωση που δεν εισακουστούν.

Περιορισμό δεν έχουν οι καταγγελίες ενάντια στις εξετάσεις διορισμού. Όπως ανέφεραν υποψήφιοι, οι οποίοι διάβασαν τα θέματα που διέρρευσαν, υπήρχαν ερωτήσεις εκτός ύλης. Όπως συγκεκριμένα ειπώθηκε, στη Φυσική υπήρχε άσκηση (νούμερο 22) για τις Ροπές, που σύμφωνα με τα αναλυτικά προγράμματα (νέο της Β’ Λυκείου και παλιό της Γ’ Λυκείου), που είχαν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου δεν συμπεριλαμβάνονταν στην ύλη.

Αγανάκτηση και απογοήτευση εξέφρασαν για τις εξελίξεις του νέου συστήματος διορισμού σε χθεσινή διάσκεψη Τύπου και οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ΟΕΛΜΕΚ – ΠΟΕΔ – ΟΛΤΕΚ. Ζητούμενο των Οργανώσεων, είναι το να τεθούν ενώπιον του Γενικού Εισαγγελέα τα αποτελέσματα της διοικητικής έρευνας και της έρευνας που διεξάγεται από τον Γενικό Ελεγκτή, ώστε να γνωματεύσει για την εγκυρότητα ολόκληρης της διαδικασίας που ακολουθήθηκε και ιδιαίτερα των εξετάσεων. «Ως Εκπαιδευτικές Οργανώσεις, θα αποστείλουμε σχετική επιστολή με το αίτημά μας στον ίδιο τον Γενικό Εισαγγελέα».

Επιπρόσθετα, επιθυμούν τη σύσταση Επιτροπής Αξιολόγησης του νέου συστήματος διορισμού, στην οποία θα συμμετέχουν και οι ίδιες οι Οργανώσεις, με σκοπό να αξιολογηθεί ο νέος θεσμός στην ολότητά του. «Είναι επιτακτική ανάγκη να ακολουθήσει η αξιολόγηση του συστήματος ως προς τις διαδικασίες, το περιεχόμενο εξεταστικών δοκιμίων, την εξεταστέα ύλη κ.ο.κ. για να διαφανεί κατά πόσο εξυπηρετούνται οι σκοποί και οι στόχοι του, καθώς επίσης, η επαλήθευση των προσδοκιών και των διακηρύξεων που διατυπώθηκαν σχετικά».

Τέλος, απαιτούν να συζητηθούν χωρίς άλλη καθυστέρηση και πριν κλείσει η Βουλή, «οι δύο εκκρεμότητες που υπάρχουν ενώπιον του Κοινοβουλευτικού Σώματος και επηρεάζουν όλους τους υποψηφίους για διορισμό στη δημόσια εκπαίδευση, αφού αυτές σχετίζονται με την αναγνώριση της 30μηνης υπηρεσίας ως Αορίστου Χρόνου». Καθώς και το Νομοσχέδιο που έχει καταθέσει το Υπουργείο και αναφέρεται στον μη επαναδιορισμό με σύμβαση πέρα των 24 μηνών, εκπαιδευτικών που έχουν επιτύχει στις εξετάσεις ή/και βρίσκονται στους καταλόγους διοριστέων.

ΠΗΓΗ: philenews

comments

Tags:
loading...