Κομπίνα με μηνύματα μέσω Facebook από άντρα στην Πάφο | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Κομπίνα με μηνύματα μέσω Facebook από άντρα στην Πάφο

Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου προσήχθη σήμερα ο φερόμενος ως δράστης , κάτοικος  Πάφου,  της υπόθεσης ηλεκτρονικής εξαπάτησης σε βάρος προσώπων .

Η υπόθεση αφορά παράνομη πρόσβαση σε σύστημα Ηλεκτρονικού Υπολογιστή. Την παράνομη πρόσβαση στον Ηλεκτρονικό Υπολογιστή της δέχτηκε πρώην δημοτική υπάλληλος του Δ. Πάφου πριν ενάμισι χρόνο ενώ οι παράνομες προσβάσεις συνεχίστηκαν και σε άλλα πρόσωπα.

Το δικαστήριο ανέβαλε τον προγραμματισμό της δικαστικής διαδικασίας για  την 1η Δεκεμβρίου του 2017 στις 09:00 το πρωί.

Στην σημερινή δικάσιμο ο φερόμενος ως δράστης ζήτησε από το Δικαστήριο να του παραχωρήσουν δικηγόρο μέσω νομικής αρωγής.

Οι παραπονούμενοι  είχαν καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία στο Τμήμα Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας, το οποίο μετά από ενδελεχή έρευνα εδώ και ενάμισι χρόνο κατάφερε να εντοπίσει τον φερόμενο ως δράστη.

Η παράνομη πρόσβαση είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκάρει την σελίδα του Face Book των συγκεκριμένων προσώπων.

Σύμφωνα με την καταγγελία οι παραπονούμενοι φέρεται να δέχτηκαν παραπλανητικό μήνυμα στο Fb  το οποίο τους οδήγησε σε ψεύτικη ιστοσελίδα που υποδύονταν την σελίδα  του Face Book .

Έτσι η ιστοσελίδα δόλια απέσπασε τους κωδικούς πρόσβασης του Fb των παραπονούμενων,απέκτησε πρόσβαση στο λογαριασμό τους  και  τους απέκλεισε από τη χρήση της υπηρεσίας.

Τα κίνητρα του φερόμενου δράστη σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ , έχουν να κάνουν με διαφορές που  φαίνεται να είχε με την Τοπική αρχή και διάφορους άλλους παράγοντες. 

comments

Tags:
loading...