Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » A_Newsletter » 

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Για τρίτη συνεχόμενη τετραετία

Ο Σπύρος Καπράλος επανεξελέγη Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τρίτη συνεχόμενη τετραετία, στις εκλογές της περασμένης Παρασκευής, 20 Οκτωβρίου 2017, στην έδρα της ΕΟΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, ο κ. Καπράλος που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, πήρε 22 ψήφους σε σύνολο 22 ψηφισάντων.

Στην ομιλία του προς τα μέλη της Ολομέλειας που τον εξέλεξαν, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής τους ευχαρίστησε πολύ για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του και την εκλογή του στη θέση του Προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για τρίτη τετραετία.

«Η Ελλάδα εξακολουθεί να μην έχει εκπρόσωπο στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, το πρόγραμμα «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Τόκιο» κινείται με αργούς ρυθμούς, ενώ παράλληλα, οι αθλητικές ομοσπονδίες αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα. Θέλω να πιστεύω ότι όσα συνέβησαν μέσα στο 2017 θα αποτελέσουν ένα καλό μάθημα για όλους, προκειμένου να αποφευχθούν παρόμοιες καταστάσεις και τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον, αλλά κυρίως να μην ξαναγίνουν τα ίδια λάθη, λάθη που όπως είπα και πριν, πλήρωσαν κυρίως εκείνοι που δεν ευθύνονται για αυτά», πρόσθεσε.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, συνέχισε ο κ. Καπράλος, δεν έχει την πολυτέλεια να μην είναι ενωμένη.

«Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι δεν εκπροσωπούμε τον εαυτό μας μέσα και έξω από το κτίριο αυτό, αλλά το άθλημα που μας έχει επιλέξει και ότι η αποστολή μας είναι εθνική και όχι ατομική. ´Ο,τι κάνουμε, το κάνουμε για τη χώρα μας και για τους αθλητές. Για τους λόγους αυτούς, θέλω να σας καλέσω σε μία νέα αρχή, σε μία νέα προσπάθεια για το καλό του αθλητισμού, αφήνοντας πίσω ό,τι συνέβη τους τελευταίους εννέα μήνες.  Το κλίμα συναίνεσης που αποτυπώνεται στις σημερινές εκλογές, πρέπει να συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες και μήνες, προκειμένου να επουλωθούν όλες οι πληγές που άνοιξαν», συμπλήρωσε.

Ο κ. Καπράλος ζήτησε από όλους, να δουλέψουν σκληρά, ενωμένοι και αποφασισμένοι προκειμένου να καλύψουμε το χαμένο έδαφος.

«Απευθύνομαι δε και σε όσους απουσιάζουν σήμερα, οι οποίοι πρέπει να αναλογιστούν την υποχρέωσή τους, αλλά και την ευθύνη τους απέναντι σ´ αυτούς που τους επέλεξαν για την Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.  Οι διαφορές πρέπει να λύνονται με διάλογο, ανταλλαγή θέσεων, απόψεων και επιχειρημάτων και όχι με δημόσιες δηλώσεις, οι οποίες δεν προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα του ελληνικού αθλητισμού. Είμαι στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε θέμα αφορά στην ΕΟΕ, στον Ελληνικό αθλητισμό  αλλά  κυρίως στους αθλητές μας. Σας ευχαριστώ πολύ και καλή επιτυχία στο έργο μας», σημείωσε.

Επίσης η Ολομέλεια της ΕΟΕ  εξέλεξε τους εξής:

Α΄ Αντιπρόεδρος: Στέλιος Αγγελούδης

Β΄ Αντιπρόεδρος: Ξενοφών Αθανασίου

Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης

Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος

Εκτελεστική Επιτροπή: Αριστείδης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Γιάννης Καρράς

Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Ισίδωρος Κούβελος

Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Μανώλης Κατσιαδάκης

Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Σπύρος Ζαννιάς

Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Αθανάσιος Βασιλειάδης

Στο μεταξύ, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων συνάντησε τον Πρόεδρο της Ολυμπιακής Επιτροπής, ο οποίος στην πρώτη του συνέντευξη, μετά τις εκλογές, μίλησε για την επόμενη ημέρα του Ολυμπιακού Κινήματος, στέλνοντας ξανά μήνυμα ενότητας και εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι θα επουλωθούν οι πληγές.

Ο Σπύρος Καπράλος αναφέρθηκε στον καταλυτικό ρόλο του Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ενώ ήταν ιδιαίτερα καυστικός για τα μέλη της ΕΟΕ που απουσίασαν από τις εκλογές. «Δυστυχώς αυτοί που αυτοαποκαλούνται μεγάλοι παράγοντες του αθλητισμού, είναι μεγάλοι μόνο στην ηλικία και τα λόγια», είπε.

Τέλος, ο Πρόεδρος της ΕΟΕ τόνισε ότι η εικόνα της Ελλάδα στο εξωτερικό επλήγη, αλλά εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, αυτή τη φορά, θα κρίνει σύμφωνα με το τι έχει προσφέρει η χώρα. Θέλω να πιστεύω ότι κάποιος Έλληνας θα είναι σύντομα μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής».

comments

Tags:
loading...