Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » 

Το κόστος του αυτόνομου οχήματος στην Google

Η νομική διαμάχη μεταξύ της Waymo, που ανήκει στην Alphabet, και στην Uber για την κλοπή των τεχνολογικών μυστικών της Google που αφορούν την αυτόνομη οδήγηση, έχει αποκαλύψει μια ακόμη ενδιαφέρουσα πτυχή: τον προϋπολογισμό της Google για τη ρηξικέλευθη προσπάθειά της να τελειοποιήσει την αυτόνομη οδήγηση. Και αυτό φαίνεται σαν ευκαιρία.

Σε μια περίοδο έξι χρόνων η Google ξόδεψε για το «Project Chauffeur» συνολικά 1,1 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το τεχνολογικό site ΙΕΕΕ Spectrum, το οποίο ανακάλυψε το συγκεκριμένο ποσό εξετάζοντας προσεκτικά μια κατάθεση δικαστηρίου. Οι πληροφορίες περιλαμβάνονταν στην κατάθεση του Shawn Bananzadeh, ανώτερου χρηματοοικονομικού αναλυτή για τη Waymo, όπως ανέφερε η έκθεση. Ούτε όμως η Waymo, η οποία συστάθηκε για την εμπορική διάθεση των προϊόντων έρευνας και ανάπτυξης της Google, ούτε η Google ανακοίνωσαν δημοσίως το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό.

Εκπρόσωπος της Waymo αρνήθηκε να σχολιάσει την έκθεση ή να επιβεβαιώσει το ποσό. Ο προϋπολογισμός της Waymo συγκαταλέγεται στις κεφαλαιακές δαπάνες της Google που χαρακτηρίζονται ως «Άλλες Δραστηριότητες». Το 2016, ο συγκεκριμένος τομέας έλαβε 1,385 δισ. δολ. σε σύγκριση με τα 850 εκατ. δολ. της προηγούμενης χρονιάς.

Η κατάθεση του Bananzadeh είναι μεγάλης έκτασης, αν και σε κάποιο σημείο περιγράφει πως το ποσό του 1,1 δισ. δολ. καλύπτει τα κόστη του προγράμματος από τη σχεδίαση ώς την περίοδο που λήγει αυτό, αναφέρει το IEEE Spectrum. Αυτός διευκρινίζει πως η συγκεκριμένη περίοδος ξεκινά από το 2009, όταν το πρόγραμμα δημιουργήθηκε από τον Sebastian Thrun, έως το τέλος του 2015.

Μαζί με τον Thrun, η αρχική ομάδα της Google είχε ιδιοφυΐες της μηχανολογίας που αναδείχθηκαν το 2005 και το 2007 από τους διαγωνισμούς DARPA Challenges, οι οποίοι είχαν τη χορηγία του υπουργείου Άμυνας με σκοπό να κατασκευάσουν ρομποτικά οχήματα, ικανά να λειτουργήσουν τόσο σε αστικό περιβάλλον όσο και εκτός δρόμου.

Η τεχνική πολυπλοκότητα του προγράμματος της Google, που λειτουργεί σήμερα ως Waymo, είναι σημαντική. Έτσι, οι ανταγωνιστές της αυτοκινητοβιομηχανίας και της τεχνολογίας, με τη σειρά τους, προέβησαν σε επενδύσεις και προγράμματα, προκειμένου να ανταγωνιστούν την Google.

Η General Motors, για παράδειγμα, απέκτησε την τεχνολογική startup Cruise Automation το 2016 έναντι 580 εκατ. δολ. (ίσως και άνω του 1 δισ. δολ., βάσει κάποιων πηγών). Η δε Ford, τον Φεβρουάριο, επένδυσε 1 δισ. δολ. για να δημιουργήσει το Argo AI ως αυτόνομη μονάδα λογισμικού αυτοκινήτων.

Η Uber, από την άλλη, έχει ξοδέψει περίπου 680 εκατομμύρια δολάρια το 2016 για να αγοράσει την Otto, το startup που ίδρυσε ο Anthony Levandowski, και το οποίο είχε ως σκοπό να αναπτύξει την τεχνολογία για την αυτοματοποίηση των βαρέων φορτηγών. Ο Levandowski ήταν επίσης αστέρι των DARPA Challenges, αλλά και βασικό μέλος της ομάδας αυτόνομης οδήγησης της Google. Οι ενέργειές του – να κατεβάσει πάνω από 14.000 τεχνικά έγγραφα από έναν εσωτερικό server της Google εβδομάδες πριν από την παραίτησή του από την εταιρεία – βρίσκονται στο επίκεντρο της δικαστικής διαμάχης της Waymo εναντίον της Uber, η οποία μάλιστα απέλυσε τον Levandowski τον Μάιο.

Η Uber άνοιξε ένα πολύ καλά χρηματοδοτημένο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Προηγμένων Τεχνολογιών στο Πίτσμπουργκ το 2015, με στόχο την ανάπτυξη αυτόνομων οχημάτων τα οποία η εταιρεία κάποια μέρα θα εντάξει στην πλατφόρμα της.

Τα αυτόνομα οχήματα δεν είναι ακόμη εδώ, αλλά πλησιάζουν όλο και περισσότερο. Προσφέρουν λιγότερο αγχώδη μετακίνηση, φθηνές υπηρεσίες μεταφοράς, κινητικότητα για όσους ανθρώπους δεν μπορούν λόγω ηλικίας ή κινητικών προβλημάτων να οδηγήσουν αυτοκίνητο, και το κυριότερο απ’ όλα δραματική μείωση των θανατηφόρων τροχαίων ατυχημάτων.

Εάν τα οχήματα αυτά προσφέρουν όσα η Google υποστηρίζει με 1,1 δισ. δολ., θα είναι μια μεγάλη απογοήτευση.

ΠΗΓΗ: capital.gr

comments

Tags:
loading...