Εκδήλωση ΙΠΕ για τις ευκαιρίες απασχόλησης νέων στο CERN | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » ΕΠΙΣΤΗΜΗ » 

Εκδήλωση ΙΠΕ για τις ευκαιρίες απασχόλησης νέων στο CERN

Σήμερα στη Λευκωσία στο ξενοδοχείο Cleopatra από 4μμ - 7μμ

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του για αξιοποίηση της συμμετοχής της Κύπρου στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πυρηνικών Ερευνών (CERN), το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τις «Ευκαιρίες Εργασιακής Απασχόλησης στο CERN»/«Career Opportunities at CERN».

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ιδρύματος, στην εκδήλωση θα παραστούν εκπρόσωποι του CERN, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις δραστηριότητές του Οργανισμού καθώς και τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρονται.

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί σήμερα στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία, μεταξύ των ωρών 16:00-19.00, και απευθύνεται κυρίως σε νέους και ιδιαίτερα φοιτητές (προπτυχιακούς, μεταπτυχιακούς, διδακτορικούς), όπως επίσης και σε υπηρεσίες Πανεπιστημίων που είναι αρμόδιες για θέματα επαγγελματικής σταδιοδρομίας των φοιτητών.

Σημειώνεται ότι ο CERN, στον οποίο συμμετέχουν 22 κράτη-μέλη από την Ευρώπη, μεταξύ τους και η Κύπρος, ιδρύθηκε το 1954 και σήμερα αποτελεί το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο.

Συγκεκριμένα, ο Οργανισμός παρέχει στους επιστήμονες τις κατάλληλες εγκαταστάσεις για τη διεξαγωγή πειραμάτων στοιχειωδών σωματιδίων με συμβολή στους τομείς της φυσικής, πληροφορικής, ιατρικής, μηχανικής και της τεχνολογίας.

Παράλληλα, παρέχει την ευκαιρία σε φοιτητές διαφόρων επιστημών να εργαστούν στις εγκαταστάσεις του, με συμβόλαια ορισμένης διάρκειας. Τα περισσότερα προγράμματα απασχόλησης απευθύνονται κυρίως σε φοιτητές θετικής κατεύθυνσης, όμως υπάρχουν και προγράμματα για φοιτητές άλλων κατευθύνσεων όπως διοίκησης, νομικής, ψυχολογίας, παιδαγωγικών, επικοινωνίας κ.ά.

Η Κύπρος εντάχθηκε στο CERN με την ιδιότητα του συνδεδεμένου μέλους την 1η Απριλίου 2016 και έκτοτε συμμετέχει στο πείραμα του Οργανισμού CMS στην Ελβετία. Επιπλέον, εκπροσωπείται στο Συμβούλιο του Οργανισμού και έχει δικαίωμα συμμετοχής σε ερευνητικές και μη δραστηριότητές του.

Με τη συμμετοχή της Κύπρου στο CERN, νέοι επιστήμονες έχουν τη δυνατότητα να εργοδοτηθούν στον Οργανισμό και μαθητές/φοιτητές μπορούν να επωφεληθούν εξειδικευμένης κατάρτισης που προσφέρουν τα εκπαιδευτικά και ερευνητικά προγράμματα του CERN.

Επιπρόσθετα, κυπριακές εταιρείες έχουν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν συμβόλαια εμπορικής και τεχνικής φύσεως και να επωφεληθούν από τη λήψη τεχνογνωσίας σε σημαντικούς τομείς δραστηριότητας του Οργανισμού.

Το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) αποτελεί τον εθνικό φορέα, αρμόδιο για την υποστήριξη και προώθηση της έρευνας, της τεχνολογικής ανάπτυξης και της καινοτομίας στην Κύπρο.

Η υλοποίηση της αποστολής του επιτυγχάνεται μέσα από το σχεδιασμό και τη διαχείριση προγραμμάτων επιχορήγησης ερευνητικών έργων και καινοτομικών δραστηριοτήτων, σε συνδυασμό με την υποστήριξη της ένταξης Κυπρίων ερευνητών σε ερευνητικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό και διεθνή χώρο.

comments

Tags:
loading...