Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » ΚΥΠΡΟΣ » 

8ήμερη κράτηση στον διακινητή των μεταναστών

Διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου εναντίον του 36χρονου που συνελήφθη ως φερόμενος διακινητής των μεταναστών που αφίχθηκαν χθες στο Λιμανάκι του Λατσιού και στον Κάτω Πύργο Τηλλυρίας, προς διευκόλυνση των ανακρίσεων σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομικής διεύθυνσης Πάφου Μιχάλη Ιωάννου.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ωστόσο πως οι εξετάσεις ανάμεσα στους μετανάστες που επέβαιναν του σκάφους που κατέπλευσε στο Κάτω Πύργο συνεχίζονται για εξασφάλιση μαρτυρίας σχετικά με τον διακινητή.

Σύμφωνα με τον κ. Ιωάννου, συνολικά στις ακτές της Κυπριακής Δημοκρατίας κατέφθασαν συνολικά 305 άνθρωποι των οποίων τα στοιχεία καταγράφηκαν από την Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης και παρασχέθηκε σε αυτούς ιατροφαρμακευτική και άλλη περίθαλψη.

Μια γυναίκα μαζί με το νεογέννητο παιδάκι της κρατήθηκαν στο ΓΝ Πάφου για εξετάσεις και για καθαρά προληπτικούς λόγους.

Οι μετανάστες επιβιβάστηκαν σε λεωφορεία και θα μεταφερθούν στο χώρο προσωρινής κράτησης στην Κοκκινοτρεμιθιά.

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως χθες γύρω στις 16:00 το απόγευμα η Λιμενική Αστυνομία εντόπισε τα δύο σκάφη να βρίσκονται 20 ναυτικά ναυτικά μίλια, βόρεια των Κοκκίνων.

Αργότερα, συνέχισε, γύρω στις 18:00 το απόγευμα τα δυο αυτά σκάφη εντοπίστηκαν 8 ναυτικά μίλια από τις ακτές του Παχύαμμου . Αμέσως ακταιωροί της Λιμενικής Αστυνομίας απέπλευσαν από το Λιμανάκι του Λατσιού και του Κάτω Πύργου για έλεγχο .

Τα δύο σκάφη οδηγήθηκαν τον μεν πρώτο στο Λιμανάκι του Λατσιού στο οποίο κατέπλευσε η ώρα 21:45 ενώ το δεύτερο οδηγήθηκε στο Λιμανάκι του Κάτω Πύργου η ώρα 01:00.

Ο κ. Ιωάννου είπε πως από έλεγχο που έγινε στο πρώτο σκάφος που κατέφθασε στο λιμανάκι του Λατσιού διαπιστώθηκε ότι σ’ αυτό επέβαιναν 134 πρόσωπα, 92 άντρες, 13 γυναίκες 29 ανήλικοι.

Στο σκάφος το οποίο συνοδεύονταν από αστυνομική άκατο «Άγιος Ιλαρίων», επέβαιναν 171 άνθρωποι, 110 άνδρες, 17 γυναίκες και 44 ανήλικοι.

Επιπρόσθετα έγιναν εξετάσεις και διαπιστώθηκε ότι στο πρώτο σκάφος, το οποίο έφθασε στο Λιμανάκι του Λατσιού εντοπίστηκε διακινητής, ο οποίος, σύμφωνα με γραπτή μαρτυρία, είναι το άτομο που οδήγησε το σκάφος από το Λιμανάκι της Μερσίνας της Τουρκίας μέχρι το λιμανάκι του Λατσιού.

Για την ασφάλεια των επιβαινόντων στο σκάφος, στήθηκε μάλιστα επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, με συντονιστή το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης και τη συμμετοχή τριών σκαφών της Λ&Ν Αστυνομίας και ελικοπτέρου της Εθνικής Φρουράς.

comments

Tags:
loading...