Φουσκωτές πισίνες: Φαινομενικά αθώες αλλά επικίνδυνες | iKypros - Οικοσελίδα

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Οικοσελίδα » Η ΖΩΗ ΜΑΣ » 

Φουσκωτές πισίνες: Φαινομενικά αθώες αλλά επικίνδυνες

Ένα παιδί μπορεί να πνιγεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ακόμη και σε νερό στάθμης 30 εκατοστών.

Οι φουσκωτές πισίνες για χρήση στο σπίτι εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους, ακόμη και στην περίπτωση που περιέχουν μόλις μερικά εκατοστά νερό. Ένα παιδί μπορεί να πνιγεί μέσα σε ελάχιστα λεπτά, ακόμη και σε νερό στάθμης 30 εκατοστών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση στο ΓΤΠ, ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή ενημερώνει τους καταναλωτές για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνουν ώστε να είναι ασφαλή τα παιδιά τους όταν χρησιμοποιούν τις φουσκωτές πισίνες.

Οι καταναλωτές καλούνται να διαβάζουν πάντα τις οδηγίες χρήσης και τις πληροφορίες που δίνει ο κατασκευαστής και να έχουν πάντοτε συνεχή οπτική επαφή κατά την επίβλεψη των παιδιών τους, ενώ σε περίπτωση που φύγουν από την πισίνα έστω και για μια στιγμή να παίρνουν τα παιδιά μαζί τους.

Η Υπηρεσία αναφέρει επίσης ότι τα μικρά παιδιά θα πρέπει να φορούν τα κατάλληλα σωσίβια, αν η πισίνα έχει μεγάλο βάθος.

Οι χρήστες των πισίνων καλούνται μετά από κάθε χρήση να αδειάζουν την πισίνα και να την ξεφουσκώνουν, ενώ αν επιλέγουν να μην αδειάζουν την πισίνα συστήνεται να χρησιμοποιούν το κατάλληλο κάλυμμα. Συστήνεται όμως προσοχή, αφού το κάλυμμα δεν μπορεί να αποτρέψει πλήρως τον κίνδυνο, αφού έχουν καταγραφεί περιπτώσεις παιδιών που πνίγηκαν κατά την προσπάθεια τους να το αφαιρέσουν και να κολυμπήσουν.

Επίσης δεν πρέπει να υπάρχουν ηλεκτρικές συσκευές κοντά στην πισίνα.

Οι γονείς προτρέπονται να μάθουν στα παιδιά τους πως να κολυμπούν και να τα διδάξουν τις βασικές αρχές ασφάλειας στο νερό.

Καλούνται επίσης να αποκτήσουν γνώσεις πρώτων βοηθειών για να μπορούν να τις εφαρμόσουν σε περίπτωση ατυχήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Προστασίας Καταναλωτή, μέσω της ιστοσελίδας www.consumer.gov.cy

comments

Tags:
loading...