Οικοσελίδα » EΙΔΗΣΕΙΣ » Έγκλημα » 

Βρέθηκε, μετά από μια δεκαετία, η οδαλίσκη του Ματίς

ΑΝΡΙ ΜΑΤΙΣ, ΠΙΝΑΚΑΣ, Οδαλίσκη με το κόκκινο εσώρουχο

Διαβάστε πως κατάφεραν πράκτορες του FBI να “αγοράσουν” τον διάσημο πίνακα που είχε κλαπεί το 2003 από το Καράκας της Βενεζουέλας.

>> Διαβάστε ακόμη: Η “Οδαλίσκη με το κόκκινο εσώρουχο” επιστρέφει στο Καράκας

Ήταν εξαφανισμένος για περισσότερο από μια δεκαετία. Είχε κλαπεί Καράκας της Βενεζουέλα. Ο λόγος για την “Οδαλίσκη με το κόκκινο εσώρουχο” η οποία  φαίνεται ότι από τις 17 Ιουλίου είναι ξανά στα χέρια των Αρχών.

Το διάσημο έργο απεικονίζει μία γυμνόστηθη γυναίκα σε χαρέμι να κάθεται στο πάτωμα, φορώντας ένα έντονα κόκκινο εσώρουχο. Η αξία του στην αγορά έργων Τέχνης αποτιμάται σε 3 εκατ. δολάρια σήμερα.

Για να βρεθεί χρειάστηκε μυστική επιχείρηση μηνών από πράκτορες του FBI οι οποίοι τον “αγόρασαν” σε ξενοδοχείο του Μαϊάμι, στη Φλόριντα των ΗΠΑ, την περασμένη Τετάρτη.

Ο 46χρονος Πέδρο Αντόνιο Μαρκέλο Γκούζμαν και η 50χρονη Μαρία Μάρθα Ελίζα Ορνέλας Λάζο, αμφότεροι μεξικανοί, συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι είχαν τον κλεμμένο πίνακα στην κατοχή τους και προσπάθησαν να τον πουλήσουν έναντι 740.000 δολαρίων στους “αγοραστές”.

Ο Μαρκέλο έκανε τη διαπραγμάτευση με τους αγοραστές και την Δευτέρα έφτασε από το Μεξικό η 50χρονη με τον πίνακα. Η πρώτη αυτοψία συνέτεινε στο ότι ήταν αυθεντικός και τα πράγματα… πήραν το δρόμο τους.

Η κλοπή είχε γίνει το 2003 στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης του Καράκας, στην Βενεζουέλα.

>> Μάθετε Περισσότερα: Δημοσίευμα της εφημερίδας dailymail

comments

Tags:
loading...